Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Poble Lliure veu en l’estratègia d’ERC una “aposta destinada al fracàs”

|

- Publicitat -
Com ja han fet moltes entitats i partits polítics catalans, Poble Lliure, l’organització independentista que forma part de la CUP, ha criticat l’estratègia d’ERC d’arribar a un acord amb el PSOE sobre una taula de negociació entre governs a canvi de permetre la investidura de Pedro Sánchez. “Ni entenem ni compartim la proposta tàctica d’ERC: donar estabilitat al Regne d’Espanya i donar aire a un dels seus pilars fonamentals, el PSOE”, han afirmat a través d’un comunicat. I és que per a Poble Lliure l’estratègia dels republicans està destinada al “fracàs” i el que cal és construir les condicions per al següent “embat” amb l’Estat.

Poble Lliure afirma que el PSOE és un dels pares del règim del ’78 i, per tant, “una de les eines que ha fet possible totes les regressions en drets socials i nacionals dels darrers anys”. “No és malgrat el PSOE que ens trobem en la situació en la qual estem, sinó que és gràcies a la seva constant col·laboració”, han insistit.

En aquest context, han assegurat que l’error no és només d’ERC sinó també dels comuns i el seu entorn social i polític. Poble Lliure considera que d’aquesta correlació de forces “no en pot sortir cap canvi estructural”. A més, l’organització independentista augura que després de la investidura de Pedro Sánchez, ERC i l’independentisme en general és trobaran “fora de joc” i amb un independentisme popular “esgotat, dividit i desorientat”. “Aquest és el pitjor error que ens podem permetre: el replegament i la disminució de la mobilització popular per haver generat falses expectatives i frustració al conjunt del poble català sobre un enèsim i hipotètic intent de reforma d’una estructura caducada i corcada”, han conclòs.

Publicitat
Et pot interessar  ERC insisteix en el finançament singular i adverteix Sánchez: "Si vol suport als pressupostos de l'Estat, compleixi"

Per a Poble Lliure la via a seguir és la de la “confrontació democràtica” a tots nivells per forçar una negociació “vertadera” i generar les condicions per tal que el proper “embat” amb l’Estat sigui més exitós.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut