Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Poble Lliure insta la CUP a “renegociar” l’acord amb ERC lamentant que es van quedar “a mig camí”

L’organització alerta que un executiu que no neixi de l’acord d’independentistes “aprofundirà les lluites fratricides”

Agències 12/05/2021
Dolors Sabater (CUP-UNCPG) pronunciant la conferència política davant Marta Vilalta i Pere Aragonès (ERC).

Poble Lliure, una de les principals organitzacions que integra la candidatura de la CUP-NCG, ha demanat treballar per “renegociar i concretar” l’acord amb ERC sobre “la ruptura democràtica per la independència”, “desenvolupar els acords socials i econòmics del pacte” i, “si les converses avancen, reobrir al debat en el si de la CUP-Guanyem sobre la necessitat d’entrar en aquest Govern i renegociar-ne les condicions”. En un article al seu web, l’organització lamenta que la candidatura “es va quedar a mig camí” amb un acord “insuficient” amb els republicans i que no contemplava la seva entrada a l’executiu. Poble Lliure també ha alertat que un executiu que no neixi de l’acord d’independentistes “aprofundirà les lluites fratricides”.

L’organització assenyala que tant ERC com Junts “avantposen els seus interessos partidistes a la construcció d’una estratègia per a l’alliberament del país” i que “no tenen un projecte definit de com avançar cap a la independència”. Assenyalen, també, que la CUP-NCG tampoc ha posat a sobre la taula les línies d’actuació clares en aquest sentit. “No podem perdre dos anys més, necessitem les eines de poder necessàries creades i en marxa, tant per poder-nos defensar com per poder pensar en nous possibles embats”, apunten.

Finalment, Poble Lliure presentarà una proposta sobre “les eines necessàries per desplegar la lluita per la república catalana”.