Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Poble Lliure insta la CUP a “renegociar” l’acord amb ERC lamentant que es van quedar “a mig camí”

|

- Publicitat -

Poble Lliure, una de les principals organitzacions que integra la candidatura de la CUP-NCG, ha demanat treballar per “renegociar i concretar” l’acord amb ERC sobre “la ruptura democràtica per la independència”, “desenvolupar els acords socials i econòmics del pacte” i, “si les converses avancen, reobrir al debat en el si de la CUP-Guanyem sobre la necessitat d’entrar en aquest Govern i renegociar-ne les condicions”. En un article al seu web, l’organització lamenta que la candidatura “es va quedar a mig camí” amb un acord “insuficient” amb els republicans i que no contemplava la seva entrada a l’executiu. Poble Lliure també ha alertat que un executiu que no neixi de l’acord d’independentistes “aprofundirà les lluites fratricides”.

L’organització assenyala que tant ERC com Junts “avantposen els seus interessos partidistes a la construcció d’una estratègia per a l’alliberament del país” i que “no tenen un projecte definit de com avançar cap a la independència”. Assenyalen, també, que la CUP-NCG tampoc ha posat a sobre la taula les línies d’actuació clares en aquest sentit. “No podem perdre dos anys més, necessitem les eines de poder necessàries creades i en marxa, tant per poder-nos defensar com per poder pensar en nous possibles embats”, apunten.

Publicitat

Finalment, Poble Lliure presentarà una proposta sobre “les eines necessàries per desplegar la lluita per la república catalana”.

Et pot interessar  La CUP planteja ampliar el parc públic d'habitatge amb més de 400.000 pisos buits i de "megatenidors"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut