Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Plataforma per la Llengua insta el Govern a crear un pla d’acció per aplicar la immersió lingüística

|

- Publicitat -

Plataforma per la Llengua insta el Govern a crear un pla d’acció perquè la immersió lingüística “s’apliqui”. En concret, l’entitat reclama “un conjunt de polítiques i que planifiqui els recursos econòmics i humans que requerirà el seu desplegament”. Després de tornar a reclamar la retirada de la proposta de modificació de la Llei de política lingüística (LPL), en un comunicat, Plataforma per la Llengua ha apostat perquè l’executiu català destini un 6% del PIB de Catalunya a polítiques d’educació i per fomentar l’ús del català en el lleure i l’audiovisual, incrementar el pressupost del Departament d’Educació i crear un pla de formació específic adreçat al professorat per millorar els coneixements sociolingüístics.

L’entitat aposta per contractar més docents, reduir la ràtio d’alumnes i augmentar la dotació destinada a les aules d’acollida perquè els nouvinguts aprenguin català. Entre les propostes també hi ha habilitar materials didàctics en català per a totes les matèries i que els programaris dels suports digitals estiguin configurats en català.

Publicitat

Finalment, Plataforma per la Llengua creu que “és necessari” que el Govern, les entitats, les famílies i tota la comunitat educativa es coordinin i col·laborin per contestar “l’embat judicial contra la immersió lingüística”.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià
Publicitat

Opinió

Minut a Minut