Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Plataforma per la Llengua Illes Balears i l’OCB exigeixen que els interins acreditin el coneixement de català

|

- Publicitat -

Plataforma per la Llengua Illes Balears i l’Obra Cultural Balear (OCB) reclamen al Govern que exigeixi l’acreditació del català als funcionaris interins que participin en el procés d’estabilització de la funció pública. De fet, segons informa ‘Última Hora‘ fins i tot el govern espanyol considera que hi ha indicis d’inconstitucionalitat en el Decret Llei 6/2022 que els eximeix d’acreditar el coneixement de la llengua catalana durant dos anys.

Publicitat

“Qui vulgui ser funcionari, ha d’acreditar competències en català!”, ha exclamat l’ONG del català en una piulada on recorda que fa mesos que van rebutjar el decret i van presentar propostes per evitar la vulneració dels drets lingüístics de la ciutadania.

En aquest sentit, l’OCB també considera que la moratòria de dos anys per acreditar el nivell de català és “injust i inapropiat”, ja que “suprimeix el dret d’opció lingüística dels ciutadans balears en la seva comunicació amb l’Administració”, com recull el Diario de Mallorca.

Et pot interessar  Denuncien una altra discriminació lingüística al Parador de Begur: "Som a Espanya, i Catalunya no és res"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió