Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Plataforma per la Llengua Illes Balears i l’OCB exigeixen que els interins acreditin el coneixement de català

|

- Publicitat -

Plataforma per la Llengua Illes Balears i l’Obra Cultural Balear (OCB) reclamen al Govern que exigeixi l’acreditació del català als funcionaris interins que participin en el procés d’estabilització de la funció pública. De fet, segons informa ‘Última Hora‘ fins i tot el govern espanyol considera que hi ha indicis d’inconstitucionalitat en el Decret Llei 6/2022 que els eximeix d’acreditar el coneixement de la llengua catalana durant dos anys.

“Qui vulgui ser funcionari, ha d’acreditar competències en català!”, ha exclamat l’ONG del català en una piulada on recorda que fa mesos que van rebutjar el decret i van presentar propostes per evitar la vulneració dels drets lingüístics de la ciutadania.

Publicitat

En aquest sentit, l’OCB també considera que la moratòria de dos anys per acreditar el nivell de català és “injust i inapropiat”, ja que “suprimeix el dret d’opció lingüística dels ciutadans balears en la seva comunicació amb l’Administració”, com recull el Diario de Mallorca.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià
Publicitat

Opinió

Minut a Minut