Diumenge, 23 de gener de 2022 - Edició 1277
La República

Plataforma per la Llengua denuncia l’Estat a la Comissió Europea per no respectar la normativa comunitària

L’organització de defensa del català ha lamentat que Espanya no compleix amb la legislació europea de llengües minoritàries

Miquel Ventura 03/11/2021

Plataforma per la Llengua ha denunciat a l’Estat espanyol a la Comissió Europea per no respectar la legislació comunitària de protecció de les llengües minoritàries.

En concret, Òscar Escuder, president de la plataforma, ha enviat una carta en la qual ha expressat que Espanya ignora la resolució de l’Eurocambra per promoure la diversitat lingüística a internet.

El president de Plataforma per la Llengua va dirigir la carta a Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva i responsable de la iniciativa europea “d’Una Europa Adaptada a l’Era Digital”.

Escuder li ha reclamat que pregunti “quins mecanismes té previstos per incloure la diversitat lingüística interna en l’era digital, per reduir la bretxa digital dels parlants de les llengües que no són el castellà i per atendre, en definitiva, la resolució europea del 2018”.

D’aquesta manera vol evidenciar que Espanya no ha avançat en aquesta línia, ans el contrari, segueix atacant les llengües minoritàries.

També ha exposat que l’Estat ha ignorat completament Kontseilua, la plataforma que engloba les principals organitzacions i agents que treballen per a la normalització de l’eusquera.

Escuder finalment ha expressat la seva preocupació perquè l’estat espanyol “doni l’esquena al dret de la Unió Europea i a la voluntat majoritària dels europarlamentaris”.