Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Plataforma per la Llengua aconsegueix que el 65% de la facturació del sector tèxtil etiqueti en català

|

- Publicitat -

L’organització Plataforma per la Llengua culmina un projecte de dos anys de feina, que permet que l’etiquetatge en català guanyi importància en el sector tèxtil.

El sector avança cap a la normalització lingüística, atès que el 65% de la facturació és de productes etiquetats en llengua catalana. La plataforma ha explicat que “la nostra llengua era pràcticament residual a la gran indústria del sector” i en els darrers dos anys han aconseguit un avenç significatiu.

Publicitat

L’ONG vetllarà perquè el compromís de les marques que més facturen s’acabi materialitzant i perquè es contracti a empreses compromeses amb l’etiquetatge en català.

Plataforma per la Llengua ha ressaltat que, no obstant això, hi ha marques que han rebutjat la proposta i han mantingut una “actitud hostil”. Entre les quals hi ha: Bimba y Lola, Pepe Jeans i Levi Strauss.

L’ONG de defensa del català ha denunciat aquestes marques, en tant que podrien haver incomplert la Llei 22/2010 del Codi de Consum que obliga que les dades d’etiquetatge, les instruccions, els embalatges i manuals dels productes distribuïts siguin en català.

Et pot interessar  La CUP proposa una agència pública de traducció i doblatge de productes audiovisuals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut