Divendres, 4 de desembre de 2020 - Edició 862
La República

Plantofada de Torra al bocamoll del conseller de Sostenibilitat de La Rioja després de tancar la comunitat

Álex Dorado va retreure a Torra que volgués tancar Catalunya en plena pandèmia, i ara se li ha girat en contra: “Potser ara entendreu que aquesta lluita és per salvar vides”, li ha dit el president

Àlex Huguet
Àlex Huguet 22/10/2020
Pla mitjà del president inhabilitat de la Generalitat, Quim Torra, en un despatx del Palau de Pedralbes, en una reunió telemàtica amb Carles Puigdemont, Lluís Puig, Marta Rovira, Meritxell Serret i Clara Ponsatí. 29 de setembre del 2020. (Horitzontal)

Si una cosa no es pot retreure al president de la Generalitat inhabilitat, Quim Torra, és el fet que s’anticipés al que el Gobierno i moltes comunitats autònomes no volien fer: tancar totes les regions, i sobretot Madrid, per evitar sortides innecessàries i la propagació del virus. Com ja es va poder comprovar, Torra tenia raó, i ningú va fer cas dels seus consells, fins que el mateix Gobierno i Sanitat es van adonar que el millor era que cada regió tingués unes normes o altres en funció de la situació que estiguessin vivint.

Un dels bocamolls més grans va ser Álex Dorado Nájera, actual conseller de Sostenibilitat i Transició Ecològica de La Rioja, que des d’ahir ha vist com la seva comunitat ha hagut de tancar fronteres per evitar contagis, i ara s’ha de menjar les seves paraules. El 29 de març, el mateix Dorado va carregar contra Torra a Twitter, assegurant que “el nacionalista de Torra demanava tancar Catalunya”. El president no ha oblidat aquella crítica i l’ha utilitzat ara per retreure a Dorado que “potser ara entendreu que aquesta és una lluita per salvar vides”. “Confio que la mesura ajudi als vostres conciutadans”, ha reblat amb l’educació que no va tenir al març el polític riojà.

Relacionats