Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Plaja remata l’etern debat entre Junts i ERC sobre la taula de diàleg recordant el compromís del Govern

La portaveu de l’executiu emmarca les picabaralles en “declaracions de partits”

Agències 11/01/2022
El president del Govern, Pere Aragonès; el vicepresident, Jordi Puigneró; i la consellera Laura Vilagrà, durant la reunió del Consell Executiu a Palau, l'11 de gener de 2022 (Horitzontal)

Les crítiques de Junts a la taula de diàleg continuen marcant l’actualitat política. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha recordat el “compromís” de l’acord d’investidura -signat per Pere Aragonès i Jordi Sànchez- on es concreta que el Govern ha de donar una “oportunitat” a la negociació amb l’Estat. Durant la roda de premsa d’aquest dimarts, posterior al Consell Executiu, Plaja no ha volgut valorar les paraules del vicepresident, Jordi Puigneró, que ahir va dir que “una taula de diàleg que no es reuneix no és ni taula ni diàleg”. La portaveu ho ha emmarcat en “declaracions dels partits”. Davant la incertesa sobre la data de la propera reunió, Plaja ha avisat que les eleccions a Castella i Lleó “no han de ser un condicionant”.

Plaja ha assegurat que la “voluntat” del Govern és “aïllar-se” de les declaracions dels partits “per garantir l’entesa, el bon funcionament i l’èxit de l’obra” de l’executiu. Tot i això, dirigents de Junts continuen carregant contra la taula de diàleg, també des de dins del propi Govern -com Puigneró ahir.

La data de la propera reunió de la taula de diàleg continua sent una incògnita. Plaja no ha volgut concretar què entén l’executiu per “principis d’any”, l’eix temporal que Generalitat i Moncloa van acordar per tornar a reunir l’espai negociador. A principis de novembre el Govern va confirmar, però, que la intenció era reunir-la al gener. Plaja no ha volgut especificar tant, avui.

Tal com ja va explicar la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, en l’entrevista a l’ACN de la setmana passada, el Govern preveu reunir la Comissió Bilateral entre finals de gener i principis de febrer. Aquesta setmana s’estan produint els contactes tècnics a nivell preparatori d’aquesta propera trobada de l’òrgan bilateral, per concretar-ne tant la data com l’ordre del dia. La reunió es farà a Barcelona.