Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Pisarello fa el préssec en presumir que la Llei d’Habitatge hagi arribat al Consell de Ministres

|

- Publicitat -

El secretari primer del Congreso i diputat de Podemos, Gerardo Pisarello, ha quedat en evidència al treure pit del fet que la reforma de l’habitatge hagi arribat al Consell de Ministres en una roda de premsa al Congreso.

Malgrat que és positiu que “el Gobierno més progressista de la història” afirmi que començarà a tractar aquest dret recollit en la Constitució, cal dir que com ha reconegut Pisarello, “no arriba tan lluny com voldríem.

Publicitat

En la roda de premsa, no ha esmentat que l’executiu espanyol té un incompliment històric pel que fa al dret a l’habitatge, que es remunta al 2018. És a dir, que el Gobierno, des de llavors, ha fet promeses en aquest àmbit que han quedat en paper mullat, com apunta Octuvre.

Tampoc no ha comentat que PSOE i Podemos van oposar-se a la reforma de llei aprovada al Parlament que regulava el preu del lloguer. Per si no n’hi hagués prou, Pisarello ha quedat retratat en vendre amb aire triomfalista que una proposta arribi al Consell de Ministres. Se suposa que Podemos i PSOE són socis a la Moncloa, i que per tant, Podemos hauria de tenir més facilitats per influenciar en l’agenda del Consell de Ministres. Val a dir, que en principi PSOE també és favorable al dret a l’habitatge, de manera que no s’entén que hi hagi pugnes en el Gobierno en aquest punt.

Pisarello ha provat de vendre que aquesta llei inclou “canvis impensables com controls als lloguers abusius, fiscalitat anti-especulativa” i ha penjat la medalla al Gobierno. Finalment, ha explicat que hi ha resistències, però esperen que aquest projecte de llei no es dilati en el temps, i que es blindin les “conquestes” que s’han aconseguit amb una llei que encara no ha estat aprovada.

Et pot interessar  La Moncloa veu a la baixa el "suflé" de Puigdemont i confia a retenir ERC i Junts a canvi d'almoines

En definitiva, mostra un discurs triomfalista, que tenint en compte els anteriors incompliments, no s’hauria de pronunciar, fins que no fos un fet.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut