Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Vídeo] La paraula del Gobierno no val res: Encara no ha aprovat una llei de regulació del preu del lloguer

|

- Publicitat -

El mitjà independent Octuvre, que es finança únicament dels donatius i dels seus subscriptors, va publicar un vídeo en el qual feia una recopilació de totes les promeses que el Gobierno “més progressista de la història” ha fet i que ha incomplert pel que fa a l’habitatge. Malgrat que aquest vídeo es va publicar a finals de juny, torna agafar rellevància en aproximar-se l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE).

En aquest cas, mostra com el PSOE i Podemos han promès diverses vegades que farien efectiva una llei que ajudés a regular el lloguer, però que ha quedat en paper mullat. En altres paraules, el Gobierno està incomplint sistemàticament tot el que promet, però se’ls permet seguir governant.

Publicitat

Així, es mostra que tant PSOE com Podemos han estat incapaços d’assegurar el preu del lloguer. PSOE, en algunes ocasions, fins i tot han actuat amb un mateix plantejament que el Partido Popular i han presentat recursos per aturat els avenços que hi ha hagut al Parlament de Catalunya. Al seu torn, Podemos segueix amb el seu doble joc, que acusa ERC de no haver aprovat els PGE de Sánchez, però alhora no pressiona els seus socis a la Moncloa perquè facin efectiu allò que van prometre.

La impunitat del Gobierno, en aquesta línia, demostra que la seva paraula ja no té valor, ja que els socialistes segueixen al govern amb una muntanya de compromisos no acomplerts. En totes les ocasions, el PSOE ha fet promeses quan necessitava l’aprovació dels pressupostos i després ha fet l’orni amb incompliments històrics que es remunten a 2018. Tal com afirma la llei, els PGE han d’aprovar-se com a màxim tres mesos abans de l’expiració dels de l’any anterior, ja que sinó queden automàticament prorrogats. D’aquesta manera, l’executiu espanyol comença a quedar-se sense temps, però es mostra estranyament tranquil.

Et pot interessar  La Moncloa rebutja el 'cara a cara' de Sánchez amb Puigdemont: "El candidat és Illa"

Així doncs, aquest vídeo agafa rellevància, precisament pel títol que li van donar al juny. Tres mesos després, la tònica del Gobierno no ha canviat i augmenta manté la pregunta que titula el vídeo d’Octuvre: Fins quan els Comuns i ERC seguiran donant suport a un partit com el PSOE?

Publicitat

Opinió

Minut a Minut