Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Pina: “El Tribunal es pensava que teníem banyes i cua i hem fet una defensa molt tècnica”

L’advocat de Rull, Turull i Sànchez confirma que tant l’equip de la defensa com els tres pesos demanaran “el trasllat immediat” a Catalunya

Redacció 13/06/2019
L'advocat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, Jordi Pina, durant el seu informe final al Tribunal Suprem, l'11-6-19.

El judici ha acabat i després de quatre mesos d’una voràgine intensa, els advocats també han pogut prendre un respir, encara que conscients i amb els peus a terra perquè la feina continua. Jordi Pina, defensor de Turull, Rull i Sànchez, ha assegurat que està satisfet de la tasca portada a terme: “El nivell dels informes ha estat alt” i ha reconegut haver-se emocionat amb les paraules dels seus clients en l’al·legat final. Així, Pina ha avançat que tant la defensa com els tres pesos demanaran “el trasllat immediat” i ha confirmat que “també hem sol·licitat la llibertat.”

El penalista ha afirmat que “el Tribunal es pensava que vindríem a fer política, un show, una performance, i ha quedat sorprès”. A més, ha afegit que “creien que teníem banyes i cua i hem fet una defensa molt tècnica”. Per a Pina, aquest dimecres els encausats havien de fer “un torn de paraules polític, dirigit a la ciutadania i explicant què vam viure el 2017”, i així ho van fer. 

L’advocat ha posat en relleu que l’últim torn de paraula dels encausats no els havien revisat. “Em van dir que m’ho mirés i els vaig dir que no, que eren lliures per explicar el que creiessin a la ciutadania”. I així ho van fer, al·legats emocionants, colpidors i entre un silenci sepulcral. De fet, Pina defineix dos moments “d’aquells que fan feredat”: quan la defensa va passar els vídeos de l’1-O i el torn de paraula abans de la sentència final.