Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Picabaralla entre sectors de la justícia espanyola pel “cas Dina” i Pablo Iglesias

Anticorrupció ha retret al jutge García-Castellón que tanqui la investigació de cas ‘Dina’

Agències 18/10/2020
El vicepresident segon del govern espanyol Pablo Iglesias durant la seva intervenció al Congrés aquest 16 de setembre del 2020. (Horitzontal)

Quan un sector de la justícia espanyola cessa per un moment la seva activitat repressiva, encara que sigui contra un membre del Gobierno com Pablo Iglesias, poc triguen altres magistrats a criticar-ho. En aquest cas, ha estat la fiscalia Anticorrupció (la que té en mans la investigació de Juan Carlos I i que no s’han ni pronunciat sobre el tema) la que ha criticat la decisió del jutge de l’Audiència Nacional, Manuel GarcíaCastellón, per tancar el cas Dina, dins la investigació del cas Villarejo.

Segons el ministeri públic, el tancament d’aquesta investigació es produeix “sense practicar una sola diligència” de les que es van indicar des de la “Sala de lo Penal”, segons un informe al qual ha tingut accés El Español i que ha compartit Público.

El mateix Pablo Iglesias va demanar al jutge del cas que anul·les l’auto que demana la seva imputació al Suprem i fins i tot va acusar Manuel GarcíaCastellón de ser “arbitrari”.