Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Picabaralla entre partits espanyolistes per a veure qui era el més feminista: “De quin museu veniu vosaltres?”

|

- Publicitat -

Picabaralles entre PSOE i VOX. El president del Gobierno, Pedro Sánchez, ha retret al líder de Vox, Santiago Abascal, que empri un discurs antifeminista i manifesta: “Els espanyols ja no creuen que l’única finalitat del sexe sigui la reproducció. La pregunta que caldria fer-se és de quin museu surten vostès”, ha replicat Sánchez aquest dimarts en el debat de política general.

El cap de l’executiu també ha fet referència a la celebració de l’orgull LGTBI. “Els que es pregunten per què s’ha de continuar celebrant, vostès són la resposta”, ha dit Sánchez, que ha defensat que caldria tornar Vox “a l’armari de la història”. Sánchez ha criticat que el partit d’ultradreta no aporta solucions i ha preguntat quin problema veuen en gravar grans empreses.

Publicitat

El president de Vox, Santiago Abascal no s’ha mossegat la llengua i ràpidament ha acusat el president espanyol Pedro Sánchez, de deixar Espanya “arruïnada”, “enfrontada” i “deteriorada” i ràpidament li ha demanat que abandoni el càrrec: “El més raonable és que dimiteixi”, ha dit en el torn de rèplica del debat sobre l’estat de la nació al Congrés. El líder ultra ha demanat aquest dimarts al govern de PSOE i Podem que plegui perquè Espanya “recuperi el seny” i la “unitat”. Abascal ha centrat el seu discurs a criticar els pactes del govern espanyol amb ERC i Bildu, l’impost a la banca, les polítiques climàtiques, la llei de memòria històrica i la llei ‘trans’. “No hem donat suport a les seves mesures perquè avui els espanyols estan pitjor que abans”, ha conclòs Abascal.

En canvi, Vox ha celebrat que Sánchez hagi endurit el seu discurs en qüestions migratòries: “Ja era hora que parlés de les màfies!”. Abascal ha demanat acabar amb “l’efecte crida” i ha vinculat migració i criminalitat. “Gran part dels casos (violacions) els cometen individus que mai haurien d’haver entrat a Espanya”, ha conclòs de manera racista i masclista el president del partit d’extrema dreta.

Et pot interessar  ERC i PSOE decideixen aparcar la taula de negociació de governs fins després del 12-M i el 9-J
Publicitat

Opinió

Minut a Minut