Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Pere Aragonès fa canvis al Consell Executiu del Govern

Laura Vilagrà és nomenada vicepresidenta del Govern, i la conselleria de la Presidència es reforça amb Sergi Sabrià com a viceconseller d'Estratègia i Comunicació

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dut a terme canvis i una petita reestructuració en el si del seu Consell Executiu, els quals ha anunciat aquest dimarts. Tractant-se de l’últim any de la legislatura, el republicà ha optat per ascendir a Laura Vilagrà a vicepresidenta del Govern, deixant així lliure el càrrec de consellera de la Presidència. A la vegada, el president ha decidit nomenar Sergi Sabrià com a viceconseller d’Estratègia i Comunicació de l’executiu, un càrrec de nova creació adscrit al Departament de la Presidència que també servirà per a reforçar la conselleria.

Així mateix, el president ha avisat l’oposició que pot “abandonar tota esperança” de sembrar dubtes sobre un avançament electoral: “Culminarem el mandat”, ha afegit Aragonès. I ha reiterat que, amb els canvis, es confirma que el Govern té la voluntat de treballar per “fer la feina fins al darrer dia”: “No deixem la feina a mig fer”.

Publicitat

Sabrià va néixer a Palafrugell el 1975 i és llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra. Entre els anys 2007 i 2015 va estar vinculat a la política local de Palafrugell, i de fet entre el 2009 i el 2011 va ser-ne l’alcalde. Posteriorment, ha exercit com a diputat al Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana entre 2012 i 2021, i n’ha estat el president de grup la darrera legislatura, entre 2018 i 2021. També va formar part de l’Executiva Nacional d’Esquerra Republicana com a vicesecretari general de Comunicació i Estratègia.

Pel que fa a l’àmbit comunicatiu, Sabrià va treballar a la Direcció General de Difusió de la Generalitat, on va ser el tècnic responsable del Programa “Catalunya Hoy” (2001-2003). Més tard, va ser el cap de Relacions Externes i Internacionals del Departament d’Educació entre 2003 i 2006. Així mateix, entre 2007 i 2008 va ser el responsable de l’Oficina del delegat del Govern a Girona. A més, ha estat director de l’Institut Català del Suro i secretari general de l’Associació d’Empreses Sureres de Catalunya i és patró de diverses fundacions, com la Fundació Cultura i la Fundació Josep Pallach.

Et pot interessar  Vilagrà, a Puigdemont: "Qui no vol debatre és perquè no té les propostes per posar sobre la taula"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut