Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Per què Carrizosa sempre ha d’incloure el terme “separatista” a l’hora de condemnar el feixisme?

|

- Publicitat -

Que Carlos Carrizosa no perd passada al Parlament no és cap secret. De fet, es pot afirmar que el president del grup parlamentari de Ciudadanos intenta criminalitzar l’independentisme pràcticament en cada una de les seves intervencions. En aquest cas, però, podria haver-se excedit.

Concretament, Carrizosa ha volgut donar el seu suport a Toni Lopez, un diputat de Vox que ha denunciat que algú ha pintat la porta de casa seva amb amenaces. La pintada té un clar rerefons polític, ja que deia “Puto Vox” i hi ha dibuixat un ninot de pal penjat en una forca.

Publicitat

És obvi que hi ha una immensa majoria de la població catalana que està en contra que es facin assenyalaments i amenaces. És a dir, que consideren que no és acceptable que s’utilitzi la violència per influir en la política. Val a dir que, aquest fet és encara més greu si es fa a un diputat electe, perquè a més de l’amenaça personal, també és un atac contra els votants que representa el partit del diputat. Sembla correcte, per tant, que qualsevol demòcrata, independentment de la ideologia del diputat afectat, exposi que és una actitud antidemocràtica.

Davant d’aquesta acció, Carlos Carrizosa ha vist que tenia una oportunitat d’or per atacar l’independentisme. Així, malgrat que, en les pintades no hi havia cap referència a la configuració de Catalunya com un nou estat, el president del grup parlamentari de Ciudadanos ha tirat pel dret i ha fet una piulada en què afirmava que “donava la seva màxima condemna a l’assenyalament separatista”.

D’aquesta manera, en primer lloc ha mostrat una falta d’esperit democràtic al condemnar l’acció connectant-la a la d’un moviment polític. Per tant, donant a entendre que només s’han de condemnar les accions feixistes quan les comet aquest moviment polític. Les accions feixistes s’han de condemnar sempre independentment de la ideologia amb què es facin i qualsevol demòcrata hauria de limitar-se a aquest discurs.

Et pot interessar  Carrizosa, proclamat el cap de llista de Ciutadans a les eleccions del 12-M després de ser l'únic candidat

En segon lloc, ha comès un error garrafal en assumir que l’autor dels fets era una persona independentista, ja que no hi ha cap evidència que permeti demostrar-ho. Així, utilitza la violència exercida sobre Lopez per, sense proves, incitar a l’odi i estigmatitzar un moviment que supera el 50% dels vots i d’escons al Parlament.

Per acabar, fa palesa la baixa talla política de Carrizosa, que utilitza amb finalitats partidistes una agressió feixista. Mostra també un enfocament ètic pantanós en què busca repercutir mediàticament, sense preocupar-se per si està faltant a la veritat. Amb aquest plantejament tan sols queda preguntar-se una cosa: Carrizosa hauria lamentat l’assenyalament si s’hagués fet a algun diputat amb un plantejament ideològic diferent?

Publicitat

Opinió

Minut a Minut