Dissabte, 8 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Pep Cruanyes estripa el carnet d’ERC per “la falta de resposta política del partit a la repressió de l’Estat”

L’exvicepresident de l’ANC critica els republicans “per prioritzar polítiques partidistes per por a la repressió, en comptes de seguir la lluita per les llibertats i denunciar la vulneració de drets”

Àlex Huguet 28/06/2020
Pla mitjà del portaveu de Comissió de la Dignitat, Pep Cruanyes, mostrant la carta enviada al ministre de Cultura pels papers de Salamanca. Imatge del 14 d'agost del 2019. (Horitzontal)

Fins fa ben poc, l’historiador Pep Cruanyes havia estat vicepresident de l’ANC fins que es van produir noves eleccions que van reelegir Paluzie com a presidenta. Ara que ja no està lligat amb cap càrrec important de l’Assemblea, Cruanyes ha anunciat que abandona la seva militància a ERC. El fet és que va estripar el carnet ara fa un any per discrepàncies amb la formació i va optar per no fer-ho públic “perquè no fos ser mal interpretat pel càrrec que tenia”.

En un apunt a Twitter, Cruanyes ha criticat “la falta de resposta política del partit a la repressió de l’Estat”. “Per no defensar les nostres institucions, per prioritzar polítiques partidistes condicionades en bona part per la por a la repressió, en comptes de seguir la lluita per les llibertats i denunciar la vulneració de drets”, ha afegit.