Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Pedro Sánchez torna a tancar-se al diàleg lloant la Constitució com a “full de ruta del govern progressista”

El president espanyol demostra un altre cop la manca de voluntat del Gobierno per reformar la Constitució en favor de l’independentisme

Agències 05/12/2021
Pedro Sánchez

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha proclamat que la Constitució és “el full de ruta del govern progressista”. Durant la cloenda del XVI Congrés del PSOE de Múrcia, aquest diumenge al matí, Sánchez ha lloat que el text constitucional representi “la democràcia i l’estat del benestar”, el dia abans del 43è aniversari de l’aprovació de la Carta Magna. D’aquesta manera, torna a fer una clara declaració d’intencions de cara al “postureig” que manté el Gobierno “més progressista” amb Catalunya i el suposat diàleg que alguns encara creuen que ens durà a la independència de Catalunya a través d’un referèndum acordat que la Constitució que tant s’estima Sánchez no permetrà mai.

D’altra banda, el president espanyol també ha tret pit de la gestió de la pandèmia i ha destacat que “aviat” es vacunarà la població menor d’11 anys -es preveu per a mitjans de mes. Sánchez també ha subratllat que “només” hi ha 125.000 persones en ERTO, i que 20 milions tenen feina: “Una xifra rècord”, ha afirmat.