Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1709
La República

Pedro Sánchez anuncia una nova seu de l’Instituto Cervantes a Dakar en un intent de colonització idiomàtica

Tanca el viatge al Senegal visitant un destacament de l’Ejército i assegurant que Àfrica és territori prioritari en l’expansió del Cervantes

Agències 09/04/2021
Pedro Sánchez visitant un destacament de l'Ejército al Senegal.
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest divendres des de la que serà la futura seu de l’Instituto Cervantes a Dakar que Àfrica serà prioritària en l’expansió d’aquesta institució. Sánchez ha tingut ocasió de visitar les futures instal·lacions del centre durant el seu viatge oficial al Senegal. El president espanyol ha estat acompanyat en la seva visita al qual serà el primer Cervantes a l’Àfrica Subsahariana pel director de l’Institut, Luis García Montero, i el director del centre de la capital senegalesa, Néstor Nongo Nsala. Aquesta ha estat la seva primera visita com a president a un centre del Cervantes.

“Àfrica s’ha convertit en territori prioritari en l’expansió del Cervantes”, ha assegurat el mandatari, destacant que la institució treballa per a “intensificar els vincles internacionals a través de la cultura en espanyol i per a la reafirmació dels nostres valors comuns”. Sánchez ha subratllat que l’obertura de la nova seu a Dakar, prevista per a després de l’estiu, demostra l'”aposta clara i decidida d’Espanya pel Senegal i per tot Àfrica” i també el compromís d’Espanya per fomentar la cooperació cultural. No en va, ha incidit, més de 22 milions de persones estudien espanyol a tot el món, “un potencial enorme”, i a més l’espanyol és llengua oficial en l’ONU i la segona llengua més parlada als Estats Units.