Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024
Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024

La pantomima del Comitè de Peticions continua: els eurodiputats visiten dos centres del Prat on ja s’aplica el 25% de castellà

Els diputats de la dreta i l'extrema dreta del Parlament Europeu analitzen el funcionament de les classes a dos centres on s'aplica el 25% de castellà

|

- Publicitat -

Els eurodiputats del Comitè de Peticions del Parlament Europeu (PETI) han visitat dues escoles del Prat de Llobregat (Baix Llobregat) en el seu segon dia de la missió per a analitzar la immersió lingüística. Concretament, els eurodiputats han visitat el Centre d’Educació Especial Can Rigol i l’Institut Salvador Dalí, on s’aplica el 25 % de classes en castellà. Els europarlamentaris, que ahir van reunir-se amb el sindicat Ustec i amb famílies contràries a la immersió, han passat uns 45 minuts visitant les instal·lacions i parlant amb el personal docent. Prèviament, s’havien reunit amb el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, José María Barrientos.

La delegació estava formada per un total de nou eurodiputats: quatre d’ells són oficialment de la missió del comitè de Peticions; no obstant això, la majoria pertanyen a la dreta, ultradreta i grup liberal. Els altres cinc, procedents de l’estat espanyol, anaven com a acompanyants. Els membres acompanyants de la delegació són la presidenta del comitè de Peticions, la popular Dolors Montserrat que no ha estat present a la visita al Prat; la també eurodiputada del PP Rosa Estaràs; Maite Pagazaurtundúa, de Cs; Diana Riba, d’ERC; i Jorge Buxadé, de Vox.

Publicitat

Durant la tarda d’aquest dimarts els eurodiputats tenen una reunió amb la Fundació Bofill i l’associació Docentes Libres, i es veuran amb la consellera d’Educació, Anna Simó, el Consell Escolar o la Inspecció, entre d’altres. Finalment, el dimecres la missió mantindrà reunions a l’Oficina del Síndic de Greuges i faran una roda de premsa per valorar el conjunt de la visita.

Al finalitzar la segona visita, l’eurodiputat de Vox, Jorge Buxadé, ha criticat “la presència de comissaris polítics del departament d’Educació amb l’objectiu de controlar el que parlaven els directors dels centres amb la missió”. No obstant això, i segons ha denunciat la portaveu d’Ustec Iolanda Segura, són els eurodiputats els que han arribat a Catalunya “alliçonats en contra la immersió lingüística”.

Et pot interessar  El sindicat USTEC, sobre la reunió amb els eurodiputats per la immersió: "Venen alliçonats en contra. És una pantomima"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut