Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

El sindicat USTEC, sobre la reunió amb els eurodiputats per la immersió: “Venen alliçonats en contra. És una pantomima”

El sindicat denuncia que les ideologies dels eurodiputats "estaven molt clares": "És una autèntica vergonya que aquesta comissió s'estigui portant a terme"

|

- Publicitat -

“Una pantomima”. Amb aquesta contundència la portaveu d’Ustec, Iolanda Segura, ha definit la missió dels eurodiputats que dilluns van viatjar a Catalunya per tal d’avaluar el sistema d’immersió lingüística; en el marc de la missió del Comitè de Peticions del Parlament Europeu que presideix l’eurodiputada del PPE Dolors Montserrat. Així, la portaveu del sindicat majoritari educatiu Ustec ha parlat sobre el contingut de les reunions mantingudes amb els 12 eurodiputats del PPE, Vox i els liberals de Renew, que també van reunir-se dilluns amb les famílies contràries al model d’escola catalana.

Segura ha denunciat en una entrevista a RAC1 que els eurodiputats “portaven les conclusions fetes i una postura molt clara” respecte a la immersió lingüística. La portaveu, amb contundència, critica que “els eurodiputats han vingut amb aquest discurs anti immersió lingüística i anticatalà, amb arguments que se’ls han donat, i no volen ni sentir a parlar de l’argumentari que els vam donar nosaltres”. 

Publicitat

La portaveu, que ha assegurat que els arguments dels europarlamentaris “no se sostenien en res”, ha resumit alguns dels quals els van donar durant la reunió. “Van dir que la immersió és la causa dels mals resultats a l’informe PISA, i els ho vam poder rebatre molt fàcilment: la valoració de PISA diu que, en aquelles regions on conviu més d’una llengua, un relaxament en l’aplicació de la immersió comporta mals resultats en ambdues llengües” ha exposat. Altres arguments que van donar els eurodiputats són, per exemple, que “la immersió discrimina”, tot i que Ustec va deixar clar “que no es persegueix cap infant per parlar la seva llengua”.

L’eurodiputada del PPE Dolors Montserrat, que també presideix el Comitè de Peticions que ha avalat aquesta missió, no va participar en la reunió amb Ustec per la seva condició d’eurodiputada, tot i que va ser present durant la trobada. Si bé no va intervenir-hi, va passar-se-la “posant cares d’indignació” i fent “comentaris amb qui tenia al costat”. “Condicionava molt el discurs, malgrat que no necessitaven gaire ajuda. Les seves ideologies estaven molt clares” ha criticat Segura.

Montserrat, però, no era l’única que condicionava la reunió amb el seu llenguatge no verbal. Segons Segura, “alguns eurodiputats aixecaven les mans, feien ganyotes… Estan molt polititzats. És una autèntica vergonya que aquesta comissió s’estigui portant a terme”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut