Diumenge, 5 de febrer de 2023 - Edició 1655
La República

Paluzie parla clar a The National: “El Govern haurà de tornar a fer un acte de sobirania”

La presidenta de l’ANC remarca que “no és realista esperar un referèndum acordat”

Àlex Huguet 05/12/2021
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, al mig, amb la samarreta de les mobilitzacions de l'11-S i l'1-O del 2021. Barcelona, 22 de juliol del 2021. Pla general. (Horitzontal)

L’independentisme resisteix, i segueix sent majoria al Parlament de Catalunya. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha explicat el moment pel qual passa l’independentisme català al prestigiós diari The National d’Escòcia, i ha fet ressò de l’objectiu de l’ANC: Fer obrir els ulls al Govern de la Generalitat, considerant que “no és realista esperar un referèndum acordat i que s’haurà de tornar a fer un acte de sobirania”.

En l’article de The National, Paluzie remarca la voluntat d’arribar a realitzar una declaració unilateral d’independència “sostinguda i reforçada per la mobilització popular”. Malgrat tot, la presidenta de l’ANC també fa autocrítica i lamenta que els últims quatre anys han estat més de “reacció i resistència” que creant noves tàctiques per avançar en el procés, i també critica la divisió política dins el mateix independentisme català, que l’únic que aconsegueix és “desmotivar la base electoral”.