Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Paluzie lamenta la “feblesa” de la delegació catalana en una taula de diàleg que “no portarà enlloc”

|

- Publicitat -

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha assegurat aquest dilluns que la taula de diàleg entre el Govern i l’executiu espanyol “no portarà enlloc” i ha lamentat que la part catalana hi assisteixi en una posició de “feblesa” en semblar que “supliqui”. En una entrevista a Ràdio 4, Paluzie ha apuntat que és “ingenu” i de “no veure les coses” pensar que la taula de diàleg “avançarà” en l’autodeterminació quan el govern espanyol “no ha respectat” la descentralització de l’Estat i els autogoverns durant la gestió de la pandèmia. “No sé quines més evidencies tenim per veure que la taula de diàleg no portarà enlloc”, ha qüestionat. “No tenen incentiu per concedir absolutament res”, ha afegit.

D’altra banda, la recent escollida nova presidenta de l’Assemblea ha reflexionat que el Govern ha fet “molt poc” per apropar el país a la independència. En concret, Paluzie ha criticat que JxCat i ERC no hagin fet una tasca de “diagnosi compartida” del que va fallar el 2017 i com s’ha “compensar” les mancances que es van detectar.

Publicitat

Paluzie ha argumentat que hi ha una part de la base de l’independentisme que està “decebuda” i que s’ha generat “frustració”. En concret, ha dit que hi ha persones que no entenen que el 2017 s’expliqués una estratègia cap a la independència i que ara es digui que no és possible.

Et pot interessar  ERC i PSOE decideixen aparcar la taula de negociació de governs fins després del 12-M i el 9-J
Publicitat

Opinió

Minut a Minut