Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024
Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024

Pablo Iglesias, “feliç i alleujat”, després del trencament entre Podemos i Sumar 

El dard de l'exlíder de la formació lila a Albiach: "Tenen aquesta habilitat d’agafar-se al vaixell que en cada moment consideren més forts per als seus interessos"

|

- Publicitat -

L’exlíder de Podemos Pablo Iglesias s’ha mostrat alleugerit després que el seu partit hagi trencat amb Sumar. “Tenia poques alternatives després d’aquests mesos”, ha argumentat en declaracions a Rac 1, on ha apuntat que la formació “havia de fer valdre els seus cinc diputats, que valen el mateix que els de Bildu o ERC”.

Iglesias ha assegurat que està “bastant content” i que molts altres militants li han dit expressat un “enorme alleujament i alegria”. De cara a les eleccions europees, ha opinat que el partit hi ha d’anar “amb una política d’aliances pròpia”, però no ha volgut entrar en si Irene Montero ha de ser la candidata.

Publicitat

Pel que fa a la relació amb Sumar, Iglesias ha retret que Podemos no tenia portaveu adjunt al grup de Yolanda Díaz i que aquests havien bloquejat diverses iniciatives. “Havien deixat Podemos sense cap capacitat d’influència política al grup”, ha constatat. Segons informa a Rac 1, el veto a Ione Belarra per tractar el tema palestí va ser la gota que va fer vessar el got.

També ha recordat “qui va vetar Irene Montero” i qui, en canvi, “va fer diputada, ministra i vicepresidenta Yolanda Díaz”. “Qui va aconseguir el primer govern de coalició i qui va negociar que hi hagués ministeris per a IU i els comuns. Els fets estan allà”, ha enumerat.

Acusa Sumar d’aliar-se amb els enemics de Podemos

A parer de l’exlíder de la formació lila, “la persecució a Podemos és la prova més gran del que representa”, i ha afegit que Sumar “ha decidit representar una altra cosa, ha decidit aliar-se amb actors mediàtics enemics de Podemos i assumir una relació amb el PSOE diferent”. Al seu parer, “tindrà moltes dificultats per no semblar el mateix”.

Iglesias ha indicat que el partit ara té la voluntat de construir un bloc de l’esquerra parlamentària davant d’un govern “que ha dit que vol recolzar-se més en el PNB o en Junts”.

Dard a Albiach

Pel que fa a la decisió de Jéssica Albiach d’abandonar la militància de Podemos, ha constatat que ella i altres “portaven fora ja molt de temps en realitat”. “Hi ha un tipus de professionals de la política que tenen aquesta habilitat d’agafar-se al vaixell que en cada moment consideren més forts per als seus interessos”, ha etzibat.

Iglesias, que ha explicat que no parla amb Yolanda Díaz des de gener o febrer, ha assegurat que Podemos va avisar del trencament a Sumar, al PSOE i a la presidenta del Congrés minuts abans de la compareixença pública per anunciar-lo.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut