Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Pablo Hasél reivindica una llei d’amnistia “total” que inclogui tots els “presos polítics”: “No és la que ens venen”

Denuncia que l'amnistia pactada "deixa fora moltes persones" que han lluitat pel dret a l'autodeterminació: "Que no hi entrem demostra que és retòrica buida"

|

- Publicitat -

El raper Pablo Hasél reivindica que la llei d’amnistia ha de ser “total” i incloure “tots els presos polítics”, i no pas “parcial”, com la que creu que s’està negociant en el marc de la investidura de Pedro Sánchez. Així s’ha expressat sobre aquesta qüestió en una entrevista a Catalunya Ràdio, després que ERC i el PSOE hagin tancat un acord sobre l’abast de la llei d’amnistia, la qual segons els republicans servirà per exonerar “totes les persones represaliades polítiques amb causes penals, civils, comptables i administratives relacionades amb el procés d’emancipació nacional”.

L’acord, no obstant això, no convenç al raper empresonat per denunciar en les seves cançons la corrupció de la monarquia espanyola. Hasél denuncia que “l’amnistia que cal no és la que ens venen, que deixa fora moltes persones que hem lluitat pel dret a l’autodeterminació i pels drets i llibertats”. El raper, doncs, no veu amb bons ulls que la proposta de llei d’amnistia se centri només en les persones represaliades arran o durant el Procés d’independència:”Hi ha més represaliats per la lluita per l’habitatge, contra el masclisme, contra l’homofòbia… que totes aquestes persones no hi entrem demostra que [la llei d’amnistia] és retòrica buida. No es pot permetre, és una vergonya”.

Publicitat

Per a Hasél, ara és un “bon moment” per intentar que la resta de presos polítics i persones represaliades, entre les quals s’inclou, entrin en una amnistia “total”. El raper ha estat condemnat a presó per enaltiment del terrorisme pel contingut de les lletres de les seves cançons, per agredir un periodista, i per agredir un testimoni en un judici contra un agent de la Guàrdia Urbana de Lleida.

Et pot interessar  Boye defensa l'exili de Puigdemont: "L'acusaven de covard i ara resulta que l'exili és la solució”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut