Edició 2121

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 16 de maig del 2024
Edició 2121

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 16 de maig del 2024

ERC assegura que la llei d’amnistia pactada amb el PSOE inclou “totes les persones represaliades polítiques”

Els republicans asseguren que continuaran treballant "per fer possible la resolució del conflicte en clau de reconeixement nacional i d'autodeterminació"

|

- Publicitat -

ERC assegura que la llei d’amnistia pactada amb el PSOE inclou “totes les persones represaliades polítiques”

ERC celebra l’entesa d’última hora amb el PSOE pel que fa a la proposició de llei d’amnistia, destacant-ne que la nova amnistia inclourà “totes les persones represaliades polítiques amb causes penals, civils, comptables i administratives relacionades amb el procés d’emancipació nacional”. Després de tancar l’acord a última hora del passat dimarts, 31 d’octubre, els republicans han emès un comunicat en el qual subratllen que l’entesa sobre l’abast de l’amnistia “permet encarrilar” la negociació de cara a la investidura de Pedro Sánchez. No obstant això, recorden que encara hi ha serrells pendents de tancar, com ara la resolució del conflicte polític de Catalunya i el benestar social dels catalans.

Publicitat

Els republicans valoren amb “satisfacció” la “primera entesa” amb el PSOE pel que fa a l’amnistia, tot subratllant també que aquesta ha arribat gràcies a l’estratègia negociadora iniciada en els últims anys. Segons assenyalaven fonts d’ERC ahir a la nit, la llei l’amnistia beneficiarà Tsunami Democràtic i els CDR, tot i que el comunicat oficial de l’acord enviat conjuntament per socialistes i republicans no diu ni una paraula sobre el contingut de l’amnistia ni del seu abast.

Amn tot, l’acord entre ERC i el PSOE, doncs, ha permès desbloquejar les negociacions pel que fa a les altres qüestions reclamades pels republicans, com la resolució del conflicte, el traspàs integral de Rodalies i la correcció del dèficit fiscal històric. L’objectiu final és arribar a un “eventual acord ampli per progressar en les línies claus fixades”, segons exposa ERC al comunicat.

ERC ha conclòs el comunicat agraint la tasca als equips negociadors per desencallar una “primera entesa” i “fer valdre la força democràtica a favor dels interessos nacionals i socials de Catalunya”. Finalment, la formació assegura que continuarà treballant “per fer possible la resolució del conflicte en clau de reconeixement nacional i d’autodeterminació, i per avançar en la consecució de més cotes de progrés social i econòmic per al conjunt de la ciutadania dels Països Catalans”.

Et pot interessar  La JEC sanciona Pedro Sánchez per l'entrevista a RTVE sobre el seu període de reflexió en plena campanya electoral pel 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut