Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Òscar Andreu deixa en evidència el supremacisme lingüístic espanyol

L’humorista ha evidenciat que les dues branques que s’oposen al català a les plataformes de distribució de continguts audiovisuals tenen “més coses que els uneixen, que coses que els separen”

Agències 26/10/2021

L’humorista, Òscar Andreu, ha ironitzat sobre les dues tendències polítiques espanyoles que s’oposen a què les plataformes de distribució de continguts audiovisuals incloguin el català com un dels idiomes disponibles a Espanya.

Andreu ha deixat clar que totes dues branques polítiques es neguen a què el català sigui una opció en aquestes plataformes, però que es diferencien perquè una de les dues nega que Espanya tingui un problema amb el feixisme.

En l’última piulada del fil ha donat a entendre que en realitat “hi ha més coses que els uneixen, que coses que els separen”. Així, ha subratllat que les dues branques utilitzen l’odi contra Catalunya com a columna de fum per evitar que l’opinió pública les obligui a confrontar-se.

També ha donat a entendre, que les dues branques lingüísticament supremacistes es necessiten mútuament: una per pressionar en aspectes que l’altre no s’atreveix; i la segona per convertir-se en una cara amable, que no evidenciï el feixisme existent en les dues branques.