Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Ortega Smith diu que Lluís Companys va ser “un criminal i un paranoic”

Entre moltes altres barbaritats, el dirigent de Vox aplaudeix “el ressorgiment” de l’economia espanyola durant la dictadura franquista

Agències 26/10/2020
Ortega Smith a l'acte de Jusapol a Madrid | EP

El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha rebutjat en una entrevista a Europa Press, condemnar expressament el franquisme, perquè es nega, diu, a exercir de “tribunal de la censura”. A parer seu, en tot fet històric hi ha “llums i ombres i només els “sectaris” s’atreveixen a negar-ho. Així, aplaudeix “el ressorgiment” de l’economia espanyola durant la dictadura.

Jo no condemno expressament el franquisme. Com no condemno ni aplaudeixo cap part de la història d’Espanya. Què és això de condemnar una part de la història com si hi hagués un tribunal de la censura?”, ha dit.

Ortega Smith també ha reivindicat el seu dret a opinar d’història igual que la resta i ha criticat que s’exalti la figura de l’expresident de la Generalitat Lluís Companys, del qual ha dit que “és un criminal que hauria d’haver estat jutjat per genocidi”. “Va ser responsable de 8.500 afusellaments, era un paranoic, un criminal de llibre”, ha precisat.