Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

Oriol Mitjà insta Borràs i el Govern a demanar més transparència al Gobierno sobre els tests d’antígens

L’investigador assegura que a vegades “dubta” sobre la veracitat dels estudis que hagi pogut fer Espanya sobre les vacunes o el passaport Covid

Avatar
Agències 04/05/2021
Pla curt del doctor Oriol Mitjà davant la seu d'Eurecat el 16 de juliol del 2020 (Horitzontal)

“Val més tard que mai”. Així celebrava la presidenta del Parlament la permissió definitiva de la venda de proves d’antigens a les farmàcies per part del Gobierno. Laura Borràs recorda en una piulada que va ser JxCat qui va presentar al Congreso la demanda per permetre la llibertat de comprar aquests tests, i l’investigador Oriol Mitjà ho ha rematat demanant a la presidenta que es demanin més explicacions sobre els tests d’antigesn i el passaport Covid que finalment s’han permès.

“Són mesures que haurien salvat moltes vides i negocis si s’haguessin fet servir fa un any. On són els informes tècnics en què es fonamenten les decisions polítiques?”, ha exclamant Mitjà en una piulada, on també ha demanat que es facin públiques les anàlisis d’avalucació de risc-benefici de les vacunes com AstraZeneca. De fet, el mateix investigador posa en dubte que s’hagin fet estudis verídics des de l’executiu espanyol. “A vegades dubto que s’hagin fet aquestes anàlisisi i que les decisions s’hagin pres de forma erràtica”.