Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Oriol Mitjà esclata contra la irresponsabilitat de la població: “No n’aprenem”

L’investigador també destaca que “metges que coneixen el virus van a discoteques sense test d’antígens”

Àlex Huguet 03/07/2021
Pla curt del doctor Oriol Mitjà durant la presentació de l'Observatori Epidemiològic a la seu d'Eurecat el 16 de juliol del 2020 (Horitzontal)

L’expert en malalties infeccioses, Oriol Mitjà, s’ha posat les mans al cap veient el brutal augment de casos de coronavirus dels últims dies, que sumat a l’obertura de restriccions quan bona part de la població encara no està vacunada, s’ha multiplicat.

En una piulada, el doctor Mitjà alerta dels “brots de covid a tot arreu”, i adverteix que “fins i tot metges intel·ligents que coneixen el virus van a discoteques sense fer-se un test d’antígens”. El cert és que malgrat l’augment de casos, la majoria de positius no han estat per fer res que estigués prohibit. Malgrat tot, Mitjà insisteix que “l’advertiment està escrit”, però exclama que “tot sembla inútil per a un món que només vol tornar a tota velocitat al lloc del qual hauríem de fugir”. Mentrestant, Salut no pretén fer marxa enrere amb les restriccions, ja que de moment les hospitalitzacions, els crítics a l’UCI i les defuncions no s’estan ressentint d’aquest augment exagerat de casos.