Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Operació desgast: L’objectiu ocult en el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat

|

- Publicitat -

Fonts del Govern han indicat que l’executiu català es veu objectiu d’una “operació desgast” en l’anunci del govern espanyol de l’aturada de la inversió a l’aeroport del Prat que té com a objectiu amagar el “desacord” entres els socis de la coalició de l’executiu de Madrid, PSOE i Podem. Les mateixes fonts indiquen que aquestes discrepàncies s’haurien evidenciat aquest dijous, durant la visita a la Ricada de la ministra de Treball i líder de Podem, Yolanda Díaz, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, una de les veus més destacades de la constel·lació de la formació morada.

Segons aquestes fonts, ha estat la visita de demà el que ha “precipitat” la decisió anunciada avui per la ministra de Transports, Raquel Sánchez.
“Ni els importa el ‘hub’ ni el territori i han optat per intentar una operació desgast del Govern a correcuita abans que els esclatés el problema a ells”, afirmen les mateixes fonts. D’aquesta manera, l’executiu català ha destacat l’inconsistent paper que la formació lila ha tingut en el projecte d’ampliació de l’aeroport. O sigui, d’una banda ha estat a la Moncloa amb els socialistes preparant el projecte amb AENA i de l’altra s’ha dedicat a atacar l’executiu català un cop va acceptar l’acord.

Publicitat

Presumiblement, que Podem es dediqués a atacar l’executiu català guanyant posicions com a defensors del medi ambient, i de retruc oposant-se al Gobierno, no ha agradat als de Sánchez, que han vist el cel obert quan han provat de culpar al Govern català acusant-lo de no haver complert el pacte. D’aquesta manera, han decidit anar a totes: Han resolt el conflicte intern que suposava els diferents punts de vista en l’ampliació de l’aeroport del Prat del Gobierno, i proven de fer pagar els plats trencats al govern català.

Aquest joc brut té importants conseqüències, atès que incrementa la desconfiança entre l’executiu català i espanyol i no esdevé, precisament, el millor escenari per afrontar la taula de diàleg. Val a dir, també, que en l’àmbit espanyol té un important paper, ja que per ser aprovats els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) s’han de presentar almenys tres mesos abans que els anteriors expirin. És a dir, per aprovar els PGE de 2022 tenen un marge de temps reduït i, requereixen que ERC no s’hi oposi.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut