Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

On estaran Puigdemont, Junqueras i Comín a partir del 2 de juliol? Pérez Royo ho té clar

El catedràtic de Dret Constitucional creu que els líders independentistes seran eurodiputats i a la vegada assegura que Marchena ha dut a terme un “acte de prevaricació” amb el bloqueig al líder d’ERC

Redacció
Redacció 24/06/2019
Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional / Universidad Pablo de Olavide

Tard o d’hora; Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín podran exercir d’eurodiputats, així de clar ho té Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla. En una intervenció al Preguntes Freqüents de TV3, el jurista assegura que el jutge Manuel Marchena ha dut a terme un “acte de prevaricació” amb el veto al vicepresident legítim i líder d’Esquerra Republicana.

El jurista creu que els darrers moviments del Suprem amb Junqueras responen a la voluntat de guanyar temps per poder dictar una sentència i bloquejar la seva elecció com a eurodiputat. Ara bé, Pérez Royo considera que Marchena s’ha precipitat, perquè “estem a pocs dies” de la constitució del Parlament Europeu i tot apunta que el Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea “no tardarà molt de temps en emetre un veredicte”.