Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Òmnium sobre el català al Congrés: “Formem part d’un Estat on es valora com una excepció vetllar per un dret fonamental”

El president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, titlla de ser una "anomalia europea" el fet que el català encara no sigui un idioma oficial de la UE

|

- Publicitat -

L’autorització de l’ús del català, el basc i el gallec a la cambra baixa espanyola era un dels reclams que l’independentisme feia al PSOE a canvi del seu imprescindible suport per tal d’investir Francina Armengol com a presidenta del Congrés dels Diputats. Armengol, durant el seu discurs, va afirmar que autoritzava l’ús de les llengües oficials de l’estat espanyol al Congrés a partir del mateix dijous, unes afirmacions que aquest divendres han xocat amb la realitat, i és que ara Armengol s’excusa dient que s’ha de buscar el “consens” amb tots els grups parlamentaris per tal de fer realitat la diversitat lingüística a la cambra espanyola.

Malgrat tractar-se d’una notícia celebrada pels partits independentistes, altres organitzacions de l’àmbit sobiranista, com Òmnium Cultural, han reaccionat amb prudència. L’entitat cultural ha lamentat a través de Twitter el fet de formar part d’un Estat “on es valora com una excepció” vetllar per un dret fonamental “com poder parlar en català arreu”, afegint que els tribunals “continuen dictant sentències contra la llengua a les escoles”. Per això, Òmnium ha reivindicat que des de la societat civil continuarà treballant “en tots els fronts” per defensar el català.

Publicitat

D’altra banda, el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha reaccionat als primers moviments per tal que la Unió Europea reconegui la llengua catalana com un idioma oficial de l’espai europeu, un altre reclam dels partits independentistes en el qual el PSOE ja està treballant. Antich titlla de ser una “anomalia europea” el fet que el català encara no sigui un idioma oficial de la UE, i recorda que el fet que s’aconsegueixi és una “mostra de la força de l’independentisme, no una gràcia de l’Estat·.

Et pot interessar  Carrizosa té la barra de dir que "la llengua majoritària dels catalans és el castellà"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut