Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Òmnium insta a recordar els “presos polítics” penjant al balcó poemes o fragments de llibres que evoquin llibertat

|

- Publicitat -

Òmnium Cultural ha emprès en aquest Sant Jordi atípic, en ple confinament, una acció reivindicativa per exigir l’alliberament dels “presos polítics” i el retorn dels “exiliats”, així com “el final de la repressió contra el sobiranisme”. L’entitat liderada per Jordi Cuixart insta la ciutadania a encoratjar la ciutadania a reivindicar el lliure exercici dels drets i llibertats a través de la literatura. Així, demanen als ciutadans que aquesta diada destaquin poemes, fragments de llibres o de pel·lícules que els evoquin el concepte de llibertat, que els pengin als balcons i els difonguin a través de les xarxes socials amb el hashtag #SantJordiÉsLlibertat.

Cuixart, per exemple, ha destacat la cita “he besat l’ocell i li he donat la llibertat. Maleesc l’home que fa gàbies”, d’Antonina Canyelles, i ha assegurat que en un Sant Jordi “excepcional” no renunciarà “a viure la cultura, l’amor i el país”. El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha citat el poema de Joan Margarit: “La llibertat és una llibreria. Anar indocumentat. Les cançons prohibides. Una forma d’amor, la llibertat”.

Publicitat

A més de ciutadans anònims, a la campanya també s’hi han afegit el president de la Generalitat, Quim Torra, i el del Parlament, Roger Torrent, així com els líders dels partits polítics de JxCat, PDeCAT, ERC, CUP i comuns, i també representants del món cultural, sindical i de la societat civil.

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha sumat a aquesta iniciativa llegint un fragment de les cartes entre Pau Casals i Josep Trueta:

Et pot interessar  Òmnium celebra l’amnistia com “una conquesta” a l’Estat però no renuncia a l'autodeterminació i la llibertat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut