Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Òmnium demana que no es descarti la desobediència per defensar la immersió lingüística

|

- Publicitat -

Òmnium Cultural ha demanat que no es descarti la desobediència per defensar la immersió lingüística, després que el Tribunal Supremo hagi rebutjat el recurs del Govern i hagi donat per bona, així, la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga els centres educatius catalans a fer un 25% de les classes en castellà.

L’entitat lamenta una “nova intromissió injustificable” dels tribunals, que considera un “atac intolerable” a un “model d’èxit” com és l’escola en català. Òmnium Cultural ha instat la Conselleria d’Educació a “fer tot el possible i esgotar totes les vies” per protegir el professorat i les escoles “davant d’aquest nou atac a la llengua”.

Publicitat

L’entitat emplaça, “sempre que s’hagin esgotat tots els mecanismes”, a “ignorar” la sentència, “un nou insult a la pluralitat cultural i lingüística”. Alhora, Òmnium demana “valentia” a les institucions perquè facin “tot allò que sigui necessari per protegir la llengua a l’escola i el gran consens que representa”. El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, s’ha conjurat a “defensar aquest gran èxit de país” i ha demanat a les institucions que blindin el model d’escola.

Òmnium urgeix a “bastir i implementar” una “resposta de país, transversal i sense fissures” liderada per Somescola que blindi el català a les aules i el model d’escola, eines que han estat “garants de la cohesió social” les darreres dècades.

Et pot interessar  Antich insta els partits a donar "atenció prioritària" a la "defensa de la llengua catalana"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut