Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

Òmnium demana que no es descarti la desobediència per defensar la immersió lingüística

L’entitat ha considerat que és una “intromissió injustificable” dels tribunals i demana “valentia” per protegir la llengua catalana

Avatar
Agències 23/11/2021
El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, durant la inauguració de la primera jornada organitzada per l'Escola de Formació Guillem Agulló. Imatge del 20 de novembre del 2021

Òmnium Cultural ha demanat que no es descarti la desobediència per defensar la immersió lingüística, després que el Tribunal Supremo hagi rebutjat el recurs del Govern i hagi donat per bona, així, la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga els centres educatius catalans a fer un 25% de les classes en castellà.

L’entitat lamenta una “nova intromissió injustificable” dels tribunals, que considera un “atac intolerable” a un “model d’èxit” com és l’escola en català. Òmnium Cultural ha instat la Conselleria d’Educació a “fer tot el possible i esgotar totes les vies” per protegir el professorat i les escoles “davant d’aquest nou atac a la llengua”.

L’entitat emplaça, “sempre que s’hagin esgotat tots els mecanismes”, a “ignorar” la sentència, “un nou insult a la pluralitat cultural i lingüística”. Alhora, Òmnium demana “valentia” a les institucions perquè facin “tot allò que sigui necessari per protegir la llengua a l’escola i el gran consens que representa”. El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, s’ha conjurat a “defensar aquest gran èxit de país” i ha demanat a les institucions que blindin el model d’escola.

Òmnium urgeix a “bastir i implementar” una “resposta de país, transversal i sense fissures” liderada per Somescola que blindi el català a les aules i el model d’escola, eines que han estat “garants de la cohesió social” les darreres dècades.