Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Òmnium carrega contra el Supremo: “Ens dona més arguments per incloure l’informe a la causa d’Estrasburg”

|

- Publicitat -

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha lamentat que l’informe del Tribunal Suprem sobre els indults qualifiqui el president de l’entitat, Jordi Cuixart, d’antidemocràtic. “Precisament que el tribunal que ha condemnat l’exercici de drets i un tribunal d’aquestes arrels profundament antidemocràtiques sigui el que titlli Cuixart d’antidemocràtic, l’únic que fa és donar-nos més arguments per agafar aquest informe i incloure’l a la causa que portarem al tribunal de drets humans d’Estrasburg”, ha afirmat en declaracions a la premsa. Segons Mauri, “l’única proposta que abraça tots els represaliats” és l’amnistia i ha insistit en aquesta via.

El vicepresident d’Òmnium ha afirmat que avui el Suprem ha tornat a recordar que es tracta d’un tribunal polític que es dedica a fer política i no justícia. I en tot cas, segons ha afegit, “fa venjança”.

Publicitat

I és que, segons Mauri, Cuixart simplement ha dit el mateix que Amnistia Internacional i Nacions Unides, que defensar el dret a l’autodeterminació no és cap delicte.

“Davant un estat reaccionari l’única proposta que abraça tots els represaliats és l’amnistia i, per això, des d’Òmnium estem compromesos amb l’amnistia i l’autodeterminació”, ha conclòs.

L’informe del Suprem sobre els indults per als presos de l’1-O, que no és vinculant, assegura que no hi ha raons de “justícia, equitat i utilitat pública per concedir la mesura de gràcia”. Els magistrats consideren que les penes imposades són proporcionals i destaquen que no hi ha “cap prova i indici de penediment”.

Et pot interessar  Òmnium Cultural rebrà el premi anual en Reconeixement pel suport a la Premsa Comarcal de l'ACPC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut