Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Òmnium avisa al Gobierno

Marcel Mauri creu que si Sánchez si no insta la Fiscalia a retirar les acusacions anirà "de la mà de l'extrema dreta"

|

- Publicitat -
El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha exigit aquest dijous al govern espanyol que insti la Fiscalia a retirar “totes les acusacions falses sobre els presos polítics”, perquè si no, ha argumentat, “voldrà dir que segueix anant de la mà de l’extrema dreta, del partit de Vox”. Mauri ha assenyalat que fan aquesta petició el dia que el govern espanyol “ha demostrat com controla els tempos i els continguts d’allò que diu i fa la justícia espanyola”, amb referència a les declaracions de la seva vicepresidenta, Carmen Calvo, que ha avançat aquest matí que l’Advocacia de l’Estat i la Fiscalia donarien a conèixer les qualificacions del cas sobre l’1-O entorn del 2 de novembre i poques hores després ha transcendit que el Tribunal Suprem tancava la instrucció del procés i obria judici oral.

En una atenció als mitjans de comunicació aquest dijous a la tarda, Mauri ha defensat que el que demanen al govern espanyol és una “qüestió política” i que la llei del Ministeri Fiscal permet a l’executiu “actuar d’aquesta manera”. “No fer-ho implica la manca de voluntat de solucionar el conflicte que tenim sobre la taula”, ha afirmat. El vicepresident d’Òmnium ha assenyalat que el govern espanyol “encara” té uns dies de marge per “revisar aquesta actitud que malauradament és la mateixa que la que va mantenir el PP”. Mauri ha insistit que les declaracions de Calvo demostren que el govern espanyol “incideix clarament sobre el comportament de la justícia” i ha afegit que això ha passat “en moltes ocasions en aquests últims 40 anys de democràcia”.

El vicepresident d’Òmnium també s’ha referit a l’escrit que ha presentat la defensa de Jordi Cuixart al Suprem perquè expulsi Vox de l’acusació popular. “Òmnium ha fet el que la Unió Europea avui ha demanat, que la ciutadania també exigeix i que l’estat espanyol no vol fer, que és expulsar l’extrema dreta de les institucions i l’espai públic”, ha destacat Mauri, que ha criticat que l'”extrema dreta fa un ús fraudulent i electoralista d’aquesta eina que és l’acusació popular”.

Per a Mauri, hi ha “moltíssimes proves” sobre com Vox ha utilitzat aquesta causa “pels seus interessos electorals” i ha recriminat que aquest ús és “inadmissible i més d’un partit amb el seu ideari”.
Publicitat

Opinió

Minut a Minut