Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Ofensiva de l’ANC contra els acords de Junts i ERC amb el PSOE

L'entitat independentista registra una petició per a rebutjar els acords, aixecar la DUI i refermar el compromís de la cambra amb el mandat de l'1-O

|

- Publicitat -

Els acords d’investidura que el PSOE ha aconseguit tancar amb Junts i ERC per separat ja han tingut les primeres reaccions per part de l’independentisme. La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Dolors Feliu, denuncia que els acords entre ERC i Junts amb el PSOE per fer president Pedro Sánchez són una “espanyolització de Catalunya” i, per això, ha reclamat al Parlament de Catalunya que els pactes d’investidura siguin rebutjats.

L’ANC, que sempre ha apostat per bloquejar les institucions espanyoles tal com l’Estat espanyol va fer amb Catalunya en aplicar l’article 155 el 2017, s’ha plantat a les portes del Parlament de Catalunya poc despres que el PSOE i Junts hagin tancat el seu acord d’investidura. A la cambra catalana, l’entitat independentista ha registrat una petició per rebutjar els pactes d’investidura signats pels partits sobiranistes catalans.

Publicitat

L’entitat també ha reclamat tenir un estat propi per acabar amb la repressió, és “l’única via”, ha dit. A més a més, el document que s’ha registrat també reclama una resolució per impulsar un “pacte per la independència” i aixecar la suspensió de la declaració unilateral d’independència del 2017“.

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut