Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Odi il·limitat de Lambán: Carrega contra la Via Pirinenca i titlla l’independentisme de “deixalla”

El president d’Aragó fa evident que la candidatura conjunta no rebaixa la seva convicció antiindependentista

Redacció 17/05/2022
El president del govern aragonès, Javier Lambán, atenent els mitjans al Monestir de Sixena. Imatge de l'11 de desembre de 2018. (Horitzontal)

El president d’Aragó, Javier Lambán, ha tornat a menystenir l’independentisme i ha criticat durament la Via Pirinenca, la iniciativa que il·luminarà més de 300 cims al llarg de tots els Pirineus per reivindicar la plena sobirania de Catalunya i Euskal Herria el 2 de juliol.

“No estic disposat a permetre que taquin el Pirineu i menys ideologies i propostes polítiques que a Aragó són rebutjades per la majoria de la població”, ha etzibat el president de la comunitat, segons recull el Heraldo de Aragón.

L’acció reivindicativa organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana, Gure Esku i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha enrabiat Lambán, qui ha respost dient que no tolerarà que la zona quedi embrutada per “escombraries orgàniques, inorgàniques o cap mena d’extravagància ideològica o política”.

Una mostra més de menyspreu cap a Catalunya en plena negociació de la controvertida candidatura conjunta pels Jocs d’hivern.