Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Obertes les inscripcions de la Via Pirinenca, l’acte que reivindicarà la sobirania de Catalunya i Euskal Herria

|

- Publicitat -

L’ANC ha anunciat l’obertura de les inscripcions per participar en la Via Pirinenca el pròxim 2 de juliol a Llívia. De fet, és la data escollida per l’acte central que consisteix a il·luminar simultàniament més de 300 cims al llarg de tots els Pirineus per reivindicar la plena sobirania de Catalunya i Euskal Herria.

Publicitat

A partir d’avui ja es poden realitzar les inscripcions per participar en l’acció organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana, Gure Esku i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Es tracta d’un clam conjunt a la plena sobirania, al dret a decidir lliurement el futur dels dos pobles i a fer realitat la independència.

Des de les organitzacions expliquen que serà un gran repte que perdurarà en la memòria de la ciutadania, ja que mescla activisme i art per crear un relat poètic i polític. “Per primera vegada, els Pirineus s’il·luminaran de punta a punta, de l’oceà Atlàntic al mar Mediterrani”, afirmen. Així mateix, es vol reclamar l’atenció de la comunitat internacional i fer manifest el rebuig cap a les fronteres imposades, la repressió i els obstacles antidemocràtics que pretenen impedir la materialització de la voluntat democràtica dels pobles basc i català.

Un acte adaptat perquè hi pugui participar tothom

A la Via Pirinenca hi haurà molts cims preparats perquè hi pugui participar tothom que ho vulgui, però també n’hi haurà d’altres d’alta complexitat on l’activitat estarà estrictament reservada a muntanyenques i muntanyencs experts.

Podeu realitzar les inscripcions a partir d’avui en aquest enllaç.

Et pot interessar  Nervis al PSC i PSOE per la proposta conjunta d’ERC i Junts per avançar en l’autodeterminació
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió