Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Nova proposta de la CUP per regular els sous dels diputats del Parlament

|

- Publicitat -

La CUP presentarà a la Mesa que es reuneix aquest dimecres una proposta per regular les dietes dels diputats. Un debat que es va obrir a la tardor però que no s’ha aconseguit un acord entre els grups. De fet, els anticapitalistes critiquen que Junts, ERC i PSC portin mesos “demorant la qüestió”. En un comunicat, la CUP explica que la seva proposta passa perquè els diputats assumeixin el cost de l’IRPF per regularitzar les dietes i que només s’abonin els desplaçaments justificats, ara es cobra un import fix independentment de la quantitat de desplaçaments que es facin. Avui és la primera Mesa en la què participa el nou secretari tercer Carles Riera que substitueix Pau Juvillà.

La CUP defensa que les dietes s’han d’incorporar al sou i que, per tant, els diputats han d’assumir el cost que suposa d’IRPF. Per tant, a la pràctica suposa una rebaixa del sou. I alerten que si no fos així, el Parlament s’hauria de fer càrrec de 1,1 MEUR anuals.

Publicitat

Els anticapitalistes defensen que s’ha d’evitar que els diputats segueixin rebent un augment del salari “encobert” i lamenten “l’omissió” de la resta de forces parlamentàries.

El passat octubre el Parlament va aprovar el pressupost de la cambra sense resoldre la discrepància sobre el sou dels electes. De fet, CUP i comuns hi van votar en contra perquè consideren que les dietes s’han d’incorporar al sou i que cada diputat s’ha de fer càrrec de l’IRPF corresponent i que no ha de suposar més despesa per al Parlament.

Et pot interessar  Estrada planteja el 12-M com un "plebiscit" entre una política "dependent de l'Estat" i "un nou rumb"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut