Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Nova polèmica amb la secció sensacionalista d’ElNacional.cat per un titular sexista

Tot i haver rectificat el titular, la xarxa ha recordat ha demanat al diari de José Antich que elimini la secció “En Blau”

Redacció 06/03/2021

ElNacional.cat, un dels diaris digitals catalans més llegits a Catalunya ha tornat a protagonitzar una polèmica per la seva encara incomprensible secció sensacionalista i pescaclics “En Blau”. Aquest divendres, el digital publicava un article relacionat amb el difunt cantant Àlex Casademunt que ha encès totes les alarmes a les xarxes socials.

Amb el titular “Laia, la guapa mare de la filla d’Àlex Casademunt, destrossada al tanatori”, han tornat a sorgir crítiques sobre el sexisme que massa sovint protagonitza els titulars, i molts usuaris han instat el director del digital, José Antich, a fer-s’ho mirar. De fet, El Nacional ja va rebre l’avís del Síndic de Greuges, que els va demanar que rectifiquessin “el tracte vexatori i masclista dels articles de l’En Blau”. Tot plegat cobra encara més importància per la proximitat del 8-M, i periodistes com la col·laboradora de Rac 1, Maria Xinxó ho veuen un motiu més per fer vaga aquest dilluns.