Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Nova escalada de tensió: El Kremlin amplia l’ofensiva a Ucraïna “en totes les direccions”

|

- Publicitat -

Rússia ha anunciat que amplia l’ofensiva a Ucraïna “en totes les direccions” i que intensifica els combats al voltant de la capital, Kíev. Segons l’agència de notícies Sputnik, el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha acusat el govern ucraïnès de refusar negociar un alto el foc i que Putin ha donat l’ordre de reprendre unes operacions militars que han estat aturades “durant unes hores”.

El govern de Kíev ha desmentit categòricament que s’hagi negat a negociar un alto el foc amb Rússia, a través d’unes declaracions de l’assessor de Selenski, Mykhailo Podolyak. Fonts de la intel·ligència del Regne Unit atribueixen l’aturada de l’avenç rus a Ucraïna a “problemes logístics” i a la “forta resistència” que s’estan trobant al territori.

Publicitat

Els EUA aproven enviar 350 milions de dòlars d’armament

“Les forces russes estan evitant els principals centres de població d’Ucraïna deixant-hi forces per rodejar-los i aïllar-los”, ha precisat el ministeri de Defensa britànic. “Els enfrontaments d’aquesta passada nit a Kíev és probable que només hagin involucrat a un nombre limitat de grups de sabotatge prorussos prèviament posicionats”, ha alertat la intel·ligència britànica, que constata que la conquesta de Kíev continua essent “el principal objectiu militar” de Rússia.

Pel que fa als Estats Units, el president nord-americà, Joe Biden, ha aprovat enviar una nova partida d’armament per valor de 350 milions de dòlars a Ucraïna. Segons el Pentàgon, s’enviarà artilleria antiaèria, armes i municions per donar suport a la primera línia de defensa ucraïnesa.

França intercepta un vaixell de càrrega rus al Canal de la Mànega

Els Països Baixos també han anunciat que enviaran 200 míssils antiaeris “tan aviat com sigui possible” i Bèlgica també ha decidit enviar 2.000 metralladores i 3.800 tones de combustible. Per la seva banda, França ha interceptat aquest dissabte un vaixell de càrrega rus al Canal de la Mànega que es dirigia a Sant Petersburg.

Et pot interessar  [VÍDEO] Almenys 40 morts i un centenar de ferits en un tiroteig a una sala de concerts de Moscou

El govern Macron ha aplicat les noves sancions de la UE a Rússia per la invasió d’Ucraïna i ha redirigit l’embarcació al port de Boulogne-sur-Mer, al nord de França. Finalment, els governs de Lituània i Letònia s’han sumat a Estònia, Polònia, Txèquia i Bulgària i també han tancat el seu espai aeri a les aerolínies comercials russes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut