Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Nova campanya sonada del col·lectiu homòfob “Hazte Oir”: S’indignen amb la sèrie infantil “Barri Sèsam” i Disney

El moviment ultraconservador inicia una recollida de firmes per denunciar que aquests productes infantils “apliquen l’agenta radical LGTBI”

Redacció 23/07/2021
Pla obert dels personatges de Barri Sèsam, amb responsables de PortAventura i de la marca, davant la nova atracció 'Street Mission'. Imatge del 6 d'abril del 2019. (Horitzontal)

L’extrema dreta espanyola d'”Hazte Oir” torna a cridar l’atenció amb una campanya sonada contra programació infantil. Segons la plataforma ultraconservadora, la sèrie de titelles “Barri Sèsam” i els seus personatges, Epi i Blas, intenten aplicar l’agenda radical LGTBI i adoctrinar els nens amb visions regressives i tòxiques de sexualitat. El col·lectiu homòfob ha iniciat una campanya de recollida de firmes contra aquests dibuixos, dels quals destaquen que a les xarxes socials de Barri Sèsam als EUA van publicar missatges de suport el dia de l’orgull LGTBI.

A banda d’Epi i Blas, el diari Público explica que la plataforma també demana boicotejar Disney i la marca de ninots Lego. Denuncien que hi ha unes figures de color blanc i rosa que representen les persones transgènere, i una de color violeta que simbolitzen les drag queen. Els ultraconservadors busquen retirar aquest marxandatge a falta de veure quantes firmes aconsegueixen per promoure, un cop més, l’homofòbia.