Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Nova burla de l’Estat espanyol a les víctimes de l’1-O: afirma que els agents que van lesionar Roger Español no van cometre cap delicte

L'advocat general de l'Estat es burla de les víctimes de la brutalitat policial assegurant que els agents "van viure situacions de perillositat i violència extrema" durant l'1-O

|

- Publicitat -

L’Estat espanyol torna a burlar-se dels ciutadans catalans que van patir la brutalitat policial mentre intentaven exercir el seu dret a l’autodeterminació durant el referèndum de l’1-O. Gairebé cinc anys després dels fets, i amb plena consciència que els agents espanyols van provocar centenars de ferits arreu de Catalunya, l’Estat ha afirmat que els cinc agents processats per lesionar Roger Español buidant-li un ull amb les bales de goma no van cometre cap delicte.

Aquesta terrible afirmació l’ha feta l’advocat general de l’Estat aquest divendres, 8 de setembre, quan ha presentat un recurs a l’Audiència de Barcelona amb l’objectiu que el jutjat d’instrucció número 7, el que va processar els agents gràcies a la força de les entitats Irídia, Òmnium i ANC, emeti una resolució amb un relat exculpatori. El mitjà ‘El Nacional’ ha tingut accés al recurs presentat per l’advocat general de l’Estat espanyol, que representa a un dels subinspectors processats, en el qual s’afirmen barbaritats com que els agents “van viure situacions de perillositat i violència extrema” o que van patir “una desobediència prolongada” per part dels votants.

Publicitat

L’advocat també intenta imposar el fals relat que els agents no van abusar de la seva condició de policies, sinó que van fer un “ús progressiu dels mitjans coercitius”, primer alertant amb megafonia, després agafant els manifestants que eren a terra, i finalment agredint-los. Justifica l’ús de les bales de goma perquè els agents eren al carrer Sardenya “envoltats” i “se’ls tirava tanques metàl·liques perilloses”. D’altra banda, l’advocat de l’Estat també demana que es desvinculi el subinspector que representa la responsabilitat d’ordenar el llançament de pilotes de goma perquè cap delicte dels recollits al Codi Penal ho castiga.

Et pot interessar  El Tribunal de Comptes ignora l'amnistia i demana 3,1 milions d'euros a Puigdemont, Junqueras, Mas i la resta d’encausats pel ‘procés’ i l'-1O

Finalment, afirma que el magistrat que va processar els agents no va motivar la resolució, de manera que els policies acusats estan en una situació d’indefensió, motiu pel qual sol·licita un nou redactat que inclogui tots els elements exposats en el recurs.

Ara, l’Audiència de Barcelona ha de resoldre el recurs presentat per l’advocat general de l’Estat, fet que endarrerir l’inici del judici, que ha recaigut a la secció 2a de l’Audiència de Barcelona.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut