Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Nogueras es felicita per pactar l’oficialitat “plena” del català a la UE: “Avui podem dir que s’ha fet història”

La diputada de Junts celebra que avui "s'ha fet història" mentre insisteix que "en cap cas aquest acord està vinculat a la investidura"

|

- Publicitat -

Junts per Catalunya volia “fets comprovables” abans de facilitar la presidència del Congrés a la Unió Europea. I en aquests “fets comprovables” situen la sol·licitud del ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, perquè el català sigui llengua oficial a la Unió Europea. Després del ple de constitució de la cambra aquest dijous, la portaveu del partit, Míriam Nogueras, ha tret pit del pacte. “Això és un fet, no és una promesa“, ha assegurat, contraposant-se amb ERC. I ha reblat: “Avui podem dir que s’ha fet història”. Dit això, però, Nogueras ha advertit els socialistes que “en cap cas aquest acord està vinculat a la investidura”.

En una roda de premsa després del ple del Congrés, Míriam Nogueras ha defensat que “abans de la votació calien fets comprovables i que estigués registrada la petició del govern espanyol” per l’oficialitat del català a la Unió Europea. Ha remarcat que no es tracta de “l’ús del català a les institucions europees”, sinó de “l’oficialitat plena del català a la Unió Europea”. En aquest punt ha diferenciat el pacte de Junts de l’assolit per ERC. I ha dirigit un missatge a Pedro Sánchez: “Ahir va explicar que Espanya es fa escoltar a Europa. És el moment de comprovar-ho”.

Publicitat

La portaveu de Junts també ha situat entre els “fets comprovables” exigits l’anunci que ha fet la nova presidenta del Congrés, Francina Armengol, que a partir del pròxim ple es podrà parlar en català, euskera i gallec.

La portaveu de Junts ha assegurat que, en la negociació amb el PSOE, “tota precaució és molt poca” i ha sostingut que “el principi de desconfiança” els ha fet ser “molt escrupolosos”. Nogueras també ha deixat clar que, com van assegurar, aquest acord no està “vinculat” a unes eventuals negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez.

Et pot interessar  Illa crida els socialistes a la "resistència" i a "dir no a la política que deshumanitza l'adversari"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut