Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Neix el Catalonia Global Institute per dotar el país de pensament propi en política global

|

- Publicitat -

El Catalonia Global Institute (https://cataloniaglobal.cat/) s’ha donat a conèixer avui. És un centre d’anàlisi d’afers internacionals que té com a objectiu dotar la societat catalana de pensament propi en política global. El grup impulsors està format per persones de sensibilitats ideològiques diverses, però amb una entesa compartida sobre la importància d’una concepció realista de les relacions internacionals. “Pensem que la societat catalana i les seves institucions seran més capaces de projectar-se i defensar els seus interessos a escala global si adopten una visió renovada tant del lloc que Catalunya ocupa al món com del que pot aportar-hi”, diuen.

Ofereixen serveis de consultoria i formació i centraran en les diferents regions geoestratègiques de tot el món. Parteixen de la base que sovint “s’expliquen els fenòmens internacionals a través de marcs ideològics estrets, que fan difícil trobar punts de convergència on les diferents sensibilitats presents al país puguin treballar a favor del nostre interès nacional. Sense superar marcs de pensament obsolets, Catalunya no pot produir les eines analítiques i propositives per a fer front als reptes d’un segle XXI cada cop més inestable. Les aliances que Catalunya sigui capaç de teixir en un món multipolar tindran conseqüències en la vida de tots els seus ciutadans i la posició global de la nostra capital, Barcelona”.

Publicitat

Els impulsors són Abel Riu, politòleg especialitzat en espai post soviètic; Dani Roldan, politòleg i jurista; Jofre Rocabert, doctor en ciències polítiques per la Universitat Politècnica de Zurich; Rosa Cabús, graduada en Estudis de la Guerra i Filosofia; Miquel Vila, politòleg especialitzat en Àsia Oriental; Roger Castellanos, doctor en filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona; Víctor Puig, consultor i analista polític i Zahia Guidoum, politòloga i sociòloga.

Entre les personalitats que donen suport a la iniciativa hi trobem, entre d’altres, Cristòfol Soler, Josep-Lluís Carod-Rovira, Elisenda Paluzie, Josep Cruanyes, Vicent Partal, Salvador Cardús, Jordi Graupera, Josep Lluís Alay, Anna Arqué, Carles Castellanos, Blanca Serra, Julià de Jòdar,  Marta Rojals, Albano Dante Fachín,  Antonio Baños, Aleix Renyé i Antoni Soy.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut