Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Natàlia Mas exposa l’infrafinançament com la veritable causa de les incidències de Rodalies

Renfe i Adif Adif només van executar el 19% de les inversions pressupostades a Catalunya l'any 2022

|

- Publicitat -

La jornada continua sent negre pels usuaris de Rodalies, que el matí d’aquest dimarts, 3 d’octubre, ha experimentat incidències a diferents punts de la xarxa ferroviària catalana que, com sempre, ha afectat la circulació dels trens i la mobilitat dels seus usuaris. La línia R3 de Rodalies es troba tallada entre Ripoll i Sant Quirze de Besora (Osona) a causa d’una avaria en el sistema d’electrificació; en el cas de les línies R2 i R11, els trens circulen amb una demora de 20 minuts per una avaria que ha provocat la caiguda de la catenària entre Sant Andreu Comtal i Montcada.

Aquestes incidències s’expliquen a causa de l’espoli fiscal i l’infrafinançament crònic que pateix Catalunya, tal com ha exposat la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix. A través d’una publicació, Mas ha criticat que l‘any 2021 Adif, que gestiona la infraestructura ferroviària, i Renfe, només van executar el 19% de les inversions pressupostades a Catalunya.

Publicitat

“De 1.462 milions d’euros previstos, se’n van invertir només 282 milions” lamenta la consellera, afegint tot seguit que l’Estat espanyol es nega a publicar les dades de l’any 2022. Aquest fet que fa sospitar que és per amagar la manca de l’execució pressupostària, que al parer de la consellera és “una decisió deliberada i constant contra els ciutadans de Catalunya”.

Et pot interessar  Sánchez admet que l'execució a Catalunya és insuficient però ho justifica pels "colls d'ampolla" i l'alça de preus
Publicitat

Opinió

Minut a Minut