Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Zaragoza diu que el pacte amb ERC no implica que el Gobierno es retiri de les causes judicials

|

- Publicitat -

El diputat de PSC José Zaragoza ha afirmat aquest dimecres que l’acord assolit pel PSOE i ERC per facilitar la investidura de Pedro Sánchez no inclou el compromís que el Gobierno es retirar de les causes judicials contra l’independentisme on està personat.

“Ells tenen la llibertat de tenir les seves opinions, però no és el que hem acordat”, ha explicat Zaragoza en declaracions a La Sexta recollides per Europa Press, després que el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, hagi avançat que posaran sobre la taula aquesta petició.

Publicitat

Zaragoza ha assenyalat que l’acord assolit amb ERC parla d’iniciar un diàleg on cadascú pugui explicar els seus plantejaments. Però això “no vol dir” que els socialistes “acceptin les seves condicions”.

“Les seves posicions no tenen a veure amb les nostres. Nosaltres creiem que la llei està per complir-la i no estem a favor d’un referèndum d’autodeterminació”, ha indicat, de manera que el diàleg, en opinió de Zaragoza, finalment ha de tractar les lleis o plantejaments en què les dues parts puguin posar-se “d’acord”.

El dirigent de el PSC també ha opinat que si aquest diàleg “es complica” no serà per la posició del Gobierno sinó “per la baralla interna dins de l’independentisme”.

Et pot interessar  Aragonès fa una crida a obtenir la "força" necessària el 12-M perquè la Moncloa digui 'sí' al referèndum
Publicitat

Opinió

Minut a Minut