Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Villarejo revela que va ser el ministre Zoido qui va ordenar les càrregues de l’1-O

L’excomissari assegura que no li van fer cas des del CNI quan els va informar d'on podien trobar les urnes del referèndum

|

- Publicitat -

L’excomissari i cervell de la bruta Operació Catalunya, José Manuel Villarejo, ha assegurat que va ser el llavors ministre de l’Interior, José Ignacio Zoido, qui va ordenar les càrregues de l’1-O. “El ministre, sense dubte. Imagino que consultaria el president”, afirma en el fragment emès per RAC 1 de la conversa entre Artur Mas i l’excomissari, que s’emetrà íntegrament dilluns.

Villarejo ha afegit que Zoido li va transmetre l’ordre a Florentino Villabona Madera, Director Adjunt Operatiu de la Policia Nacional. Segons ell, és un home “molt de dretes” i “molt donat a reprimir les manifestacions”. També ha assegurat que ell va informar el CNI d’on podien estar les urnes, però no li van fer cas.

Publicitat

“Van entendre que era bo fer un paperot, però que el tema no arribaria a més. Tot i que estava jubilat, jo vaig informar el CNI d’una sèrie de dades d’on podien estar les urnes i em van fer cas omís”, ha remarcat. També ha indicat que ell va aconsellar portar tres o quatre policies a cada col·legi els dies previs per evitar que es poguessin ocupar, però que Interior va entendre “que era molt més cridaner el fet de la intervenció dels companys tant de la Policia Nacional com de la Guàrdia Civil”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut