Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

VÍDEO | Una seixantena de dotacions dels Bombers treballen en l’incendi forestal de Bonastre (Baix Penedès)

L'incendi ha cremat una superfície forestal d'unes 10 hectàrees

|

- Publicitat -

L’incendi forestal detectat a Bonastre (Baix Penedès) a primera hora de la tarda d’aquest divendres, 12 de maig, ha mobilitzat gairebé una seixantena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat. El cos d’emergències ha rebut l’avís de l’incendi poc després de dos quarts de tres de la tarda; l’operatiu per extingir-lo s’ha iniciat amb 33 dotacions, el nombre de les quals ha augmentat fins a 57 en les darreres hores. L’incendi ha afectat per ara una superfície aproximada d’unes 10 hectàrees, segons dades provisionals dels Agents Rural.

El foc ha començat en una zona pròxima a una hípica, presentant capacitat de progressió i focus secundaris. Algunes flames han arribat a mesurar fins a 20 metres d’alçada, i el vent erràtic de les tempestes properes ha dificultat les primeres tasques d’extinció. Tanmateix, tal com informen els Bombers, s’ha aconseguit ancorar el flanc esquerre a un camp de conreu i el dret no avançat tan ràpidament com s’havia previst.

Publicitat

Les flames avancen en direcció nord-oest, i els operatius centren les tasques a treballar al cap i al flanc dret del foc, on s’han creat alguns focus secundaris que cal vigilar.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut